PADI emnekurs (specialties)
Ofte spurte spørsmål
Må jeg ha eget dykkerutstyr og hva koster dette?
Tar du kurs ved Halden Dykkersenter er leie av utstyr innkludert i den prisen du betaler for kurset. Hvis du etter endt kurs får lyst å fortsette med dykking bør du investere i utstyr, slik at du selv bestemmer når og hvor du skal dykke. Husk at dykking er en billig hobby når du først har gått til innkjøp av ditt utstyr. Ett komplett dykkerutstyr koster litt forskjellig ut fra hva du skal ha, men ofte lønner det seg å kjøpe en "pakke". Halden Dykkersenter har tilbud på komplette "dykkerpakker" for deg som er ny, eller for deg som er videregående.
Er brukt utstyr like bra som nytt?
Husk at den følelsen du sitter med etter å ha kjøpt nytt dykkerutstyr er også en følelse av trygghet. Du må gjerne kjøpe en brukt kniv, lykt, etc. men tenk deg om før du kjøper drakt og ventiler brukt. Halden Dykkersenter kan gjøre en sjekk på ditt brukte utstyr før du kjøper/selger, vi kan også trykkprøve drakter, flasker samt ta en sjekk/service på ventiler m.m.
Jeg har lyst å ta "dykkerlappen" men har dårlig/liten tid?
Dette er det vanligste "problemet". Alle våre kurs er basert på ettermidag/kveldstid. Det mest vanlige for den "svært opptatte" er å ta et flexikurs, her bestemmer du selv tempoet og læretiden. Timeplanen kan du avtale direkte med din PADI instruktør.
Betaler jeg for å få sertifikatet?
Nei, alle som tar kurs betaler nettopp for "dykkerkurs". Sertifikatet er noe man fortjener hvis man fullfører kurset.
Hvor mye luft bruker jeg?
Dette spørsmålet er vanskelig å svare på, noen bruker mere luft en andre og det er ingen regel på dette. Mange tror at folk som er i god form bruker mindre luft en de som er i dårligere form. Dette stemmer ikke. Det er heller ikke forskjell på gutter og jenter. Den beste måten å finne ut dette på er å bruke en stor dykkerflaske og følge med på forbruket.
Hvor mye bly trenger jeg?
Noen trenger mere bly en andre. Muskler veier mere en fett, beinmasse og underbekledning, type drakt etc. er alle faktorer som er medvirkende til å bestemme blymengden. Dette med avveiing og vektmengde er noe som må gjøres i vann, ofte med nesten tom flaske da denne får mere oppdrift en full flaske.