Halden Dykkersenter
Halden Dykkersenter, Lundestadveien 2, 1789 Berg i Østfold, Tlf: 69 18 83 33, post@hadykk.no
FORSIDEN
APNINGSTIDER
DYKKING
Kurs
Utleie
KONTAKT OSS


Meld deg på vårt nyhetsbrev
Navn:
E-post:

Dykking

Halden Dykkersenter tilbyr kurs på alle nivå.

Hva er PADI?
PADI (Professional Association of Diving Instructors) er den største dykkerorganisasjonen i verden. 80% av alle dykkersertifikater som utstedes i verden er et PADI sertifikat, over 80% av alle sertifikater som utstedes i Norge er et PADI sertifikat. PADI finnes i over 175 land, slik at erfaringen fra de standarder som PADI bestemmer er vellutprøvd og fungerer i praksis. Dette betyr for deg som ny dykker at du kan stole på den undervisningen du får fra et PADI Divecenter.

Halden Dykkersenter tilbyr følgende PADI kurs:

PADI emnekurs (specialties)


Ofte spurte spørsmål

Må jeg ha eget dykkerutstyr og hva koster dette?
Tar du kurs ved Halden Dykkersenter er leie av utstyr innkludert i den prisen du betaler for kurset. Hvis du etter endt kurs får lyst å fortsette med dykking bør du investere i utstyr, slik at du selv bestemmer når og hvor du skal dykke. Husk at dykking er en billig hobby når du først har gått til innkjøp av ditt utstyr. Ett komplett dykkerutstyr koster litt forskjellig ut fra hva du skal ha, men ofte lønner det seg å kjøpe en "pakke". Halden Dykkersenter har tilbud på komplette "dykkerpakker" for deg som er ny, eller for deg som er videregående.

Er brukt utstyr like bra som nytt?
Husk at den følelsen du sitter med etter å ha kjøpt nytt dykkerutstyr er også en følelse av trygghet. Du må gjerne kjøpe en brukt kniv, lykt, etc. men tenk deg om før du kjøper drakt og ventiler brukt. Halden Dykkersenter kan gjøre en sjekk på ditt brukte utstyr før du kjøper/selger, vi kan også trykkprøve drakter, flasker samt ta en sjekk/service på ventiler m.m.

Jeg har lyst å ta "dykkerlappen" men har dårlig/liten tid?
Dette er det vanligste "problemet". Alle våre kurs er basert på ettermidag/kveldstid. Det mest vanlige for den "svært opptatte" er å ta et flexikurs, her bestemmer du selv tempoet og læretiden. Timeplanen kan du avtale direkte med din PADI instruktør.

Betaler jeg for å få sertifikatet?
Nei, alle som tar kurs betaler nettopp for "dykkerkurs". Sertifikatet er noe man fortjener hvis man fullfører kurset.

Hvor mye luft bruker jeg?
Dette spørsmålet er vanskelig å svare på, noen bruker mere luft en andre og det er ingen regel på dette. Mange tror at folk som er i god form bruker mindre luft en de som er i dårligere form. Dette stemmer ikke. Det er heller ikke forskjell på gutter og jenter. Den beste måten å finne ut dette på er å bruke en stor dykkerflaske og følge med på forbruket.

Hvor mye bly trenger jeg?
Noen trenger mere bly en andre. Muskler veier mere en fett, beinmasse og underbekledning, type drakt etc. er alle faktorer som er medvirkende til å bestemme blymengden. Dette med avveiing og vektmengde er noe som må gjøres i vann, ofte med nesten tom flaske da denne får mere oppdrift en full flaske.