Halden Dykkersenter
Halden Dykkersenter, Lundestadveien 2, 1789 Berg i Østfold, Tlf: 69 18 83 33, post@hadykk.no
FORSIDEN
APNINGSTIDER
DYKKING
Kurs
Utleie
KONTAKT OSS


Meld deg på vårt nyhetsbrev
Navn:
E-post:

Stiger i gradene.

Magne Fagereng fra Aremark er utvilsomt av de "tøffe" gutta i klassen. Magne er nettopp ferdig med sine IANTD kurs (advanced Nitrox og adv. rec trimix).

Totalt tok disse kursene nesten en mnd, grunnet at noen av kursdeltagerne ikke besto evalueringsdykkene sine og det ble litt ventetid. Magne var den eneste som på første forsøk besto evalueringsdykkene, og var en av to som besto begge kursene (av totalt fire).

Det var to andre på kurset som ikke klarte seg gjennom de krevende øvelsene, og som fikk beskjed om å prøve igjen neste år.
Instruktøren på kurset var Alexander Eid fra Hydra Dykkersenter. Instruktøren mente Magne var overbevisende bra på alle øvelser.

Det er litt morsomt å være fra lille Aremark, å dra inn alene til Oslo og prestere bedre en andre garvede dykkere, samt å være en av to som faktisk klarer sertifiseringen på kurs som regnes for harde.

Magne tar nå store og riktige skritt inn i teknisk dykking. Det handler om kunnskap og lære seg sine begrensninger sier Magne.
Målet er ikke å dykke dypest eller lengst, men om å kjenne seg selv. Dykke innenfor sine egne komfortgrenser og trene, trene og trene.

Mange tekniske "wanabes" kjøper seg fett utstyr etter grunnkurs og dykker uten grunnleggende forståelse for hva teknisk dykking innebærer.
Man må vite om bla. CNS, OTU, metabolisme, vevsmetning, inertgass, forarbeid, gassforbruk m.m. for å kunne benytte seg av lengre bunntider. Det er ikke nødvendigvis dybden i seg selv som medfører større metning, men tiden du metter kroppen med inert gass (helium/nitrogen).
Ingen tilfeldigheter kan aksepteres.

Magne har nå dykket i gode to år, han har hatt en god og jevn progresjon på erfaring/kurs.
Nå "kribler" det litt i fingra etter spesielt tekniske vrakdykk. Har som kortsiktige mål å dykke tekniske dykk på vrakene av albatross og edith. Blücher er selvfølgelig det ultimate dykkermål.

Kommer i fremtiden til å være mere bevist på hvem jeg dykker med, ønsker meg helst dykkebuddyer med tilsvarende bakgrunn sier Magne.
Kommer uansett til å dykke mye med Halden Sportsdykkere, samt folk fra Aremark

Å ta slike kurs er på det sterkeste å anbefale, selv om man ikke dykker teknisk. Man kan bli stående litt i "startgropa" og kanskje stivner litt hvis man ikke utvikler seg videre innenfor hobbyen sin

Til neste år går Magne for Normoxic trimix.

Målet er å se hvor langt jeg kan strekke meg, foreløpig er ikke grensen nådd.
Dypet er ikke det viktigste, men personlig utvikling.

Vi gratulerer Magne med nye sertifikater.
Hilsen Halden Dykkersenter