Halden Dykkersenter
Halden Dykkersenter, Lundestadveien 2, 1789 Berg i Østfold, Tlf: 69 18 83 33, post@hadykk.no
FORSIDEN
APNINGSTIDER
DYKKING
Kurs
Utleie
KONTAKT OSS


Meld deg på vårt nyhetsbrev
Navn:
E-post:

Dykking forbudt.

Grunneierne i lunneviken sier at de er lei av dykkere som ikke betaler for parkeringen. Det har oppstått en slags "krig" mellom dykkere og grunneierne.

Det har i lang tid kostet penger å stå parkert ved lunneviken, grunneierne forlanger 20,- kroner per bil som står parkert. Noen betaler avgiften mens andre  betaler ikke.

Det er en kjent sak at det er mye dykkere i lunneviken, noen tar stående ihopp fra bryggen mens andre velger å gå ut fra land. Siden skjærgårdsloven også gjelder i Sverige blir det en umulighet å innføre parkeringsavgift, men grunneiere står fritt til å ta betalt for bruk av fasiliteter (opparbeidet parkeringsplass, brygge, toaletter m.m.).

Det er også mange som gjør sitt fornødende i busker og kratt, samt at mye søppel blir "gjenglemt". Noen velger å ta med hunder som også må gjøre som naturen befaler, dette er blitt et problem i lunneviken.

Hvis alle som dykker i lunneviken bidrar til å betale for parkering vil også stemningen bli bedre for de som har ansvaret for vedlikehold. Dette er ikke urimelig så lenge vi kan dykke på stedet.

Vi oppmoder alle til å bruke hundepose, ikke slenge søppel og betale avgiften i lunneviken.

Hilsen Halden Dykkersenter.