Halden Dykkersenter
Halden Dykkersenter, Lundestadveien 2, 1789 Berg i Østfold, Tlf: 69 18 83 33, post@hadykk.no
FORSIDEN
APNINGSTIDER
DYKKING
Kurs
Utleie
KONTAKT OSS


Meld deg på vårt nyhetsbrev
Navn:
E-post:

Ventilservice

Det hender dessverre litt for ofte at vi mottar det vi kaller for en "ventilpose". Det som skjer er at noen eiere åpner ventilene sine uten forkunnskap, plutselig spruter det ut småfjærer og deler i alle retninger.

Hvis man ikke da har peiling på hvordan dette settes korrekt sammen tar mange turen innom oss. Halden Dykkersenter må selvfølgelig advare mot at personer uten erfaring eller riktig kursing åpner ventiler.

Det er en hel del spesialverktøy som man må ha for å "skru" ventiler, dette verktøyet er ofte dyrt og utilgjengelig for andre en godkjente utstyrsspesialister. Hvis man allikevel tar sjansen på å åpne ventilene sine kan man risikere å sette delene sammen feil vei eller man kan overse mindre deler. Dette kan resultere i systemsvikt under atmosfærisk trykk.

Hver gang man åpner en ventil SKAL o-ringer og pakninger/membraner byttes. Dette er en absolutt regel. Den eller de som ikke har tilgang på servicekit til sin ventil bør absolutt ikke åpne denne.

Halden Dykkersenter mottar opptil to ganger i månten "ventilposer", og vi gir samme rådene gang på gang. 

De fleste produsenter "krever" ventilservice hvert år for å opprettholde garantien. PADI anbefaler ventilservice hvert år. 
Mange venter flere år med å ta en service på sine ventiler fordi ventilen fungerer fint eller at den er så lite brukt m.m.

Alle ventiler blir gradvis tungpustet etter en lang tids bruk, ofte så "venner" man seg til at ventilen er som den er. Den vanligste reaksjonen etter ventilservice er at folk sier at ventilen er blitt så lett å puste i.

Så for til enhver tid å ha en ventil som gir deg optimalt med luft, bør du sørge for at du har en ventilservice i hvert fall hvert annet år. Dykker du mye bør du, som produsenten sier, levere inn ventilen hvert år. 

Halden Dykkersenter tar service på følgende merker:

  • Spiro (alle modeller)
  • Apeks (alle modeller)
  • Aqualung (alle modeller)

Hilsen Halden Dykkersenter
Tlf: 69 18 83 33